Fattigt vara företagare

Det är inte lätt att vara egen företagare. Många tror att bara för att man har ett företag så är man rik och fullkomligt badar i pengar. Så är det ju inte utan det är ofta svårt att få det att gå ihop, samtidigt som man jobbar som en tok. Åtta timmars arbetsdag är ingenting som man har som företagare, ibland är det snarare det dubbla (http://mvt.se/nyheter/motala/egenforetagare-har-langa-arbetsdagar-8733456.aspx). Men trots det fortsätter vi, av en massa olika skäl. En del (som jag) brinner för det vi gör, medan andra tycker om den känsla av frihet som det trots allt ger. Men rent ekonomiskt kan det ofta vara mycket svårt, det mesta av pengarna som kommer in stannar ju i företaget.

Guld i gömmorna

Därför tog jag till en lite drastisk metod för att få till lite extra kapital nu när vi snart är inne i november och julen snart är här. Jag gick igenom mina olika gömmor, byrålådor, vinden och så vidare i jakt på guld. Jo, det är sant. Vi har mer guld undanstoppat än vi tror i form av gamla smycken och liknande som vi inte längre använder. Jag hittade faktiskt en hel del som jag tyckte jag kunde göra mig av med. Efter att ha vänt mig till http://finguld.se/ så fick jag sedan ett prisförslag som jag tyckte var helt okej, så jag slog till. Resultatet? Kanske inte miljoner, men ett antal tusenlappar extra inför julhandeln blev det trots allt, så att jag kan kosta på mig några extra julklappar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *